18:48 donderdag , april 18 2019
Breaking News
Home / Plat op één / Wim Dussel en Reinder van der Molen te gast 10 januari 2018

Wim Dussel en Reinder van der Molen te gast 10 januari 2018

In Plat op één op 10 januari a.s. zijn Wim Dussel en Reinder van der Molen te gast. Wim Dussel is oud-voorzitter van voormalig Radio Parkstad. Hij is de man van de kiepkerel, het kaaibakken en het noten schieten (riestern). In zijn onderwijsbestaan heeft hij zich beziggehouden met de Groningse taal. Ook heeft hij Groningstalige liedjes op CD gezet. Van zijn CD’s Daipswale en Wijs met Groningen gaan we een paar nummers laten horen. Wim Dussel is ook actief bij museum Ter Borg in Ommelanderwijk. Reinder van der Molen is opgegroeid in de stad Groningen. Thuis werd een mengelmoes Gronings/Drents gesproken. Moeder kwam van Loppersum en vader van Zuidlaren. Reinder woont al jaren in Assen. Al die verschillende varianten Gronings en Drents hebben zijn belangstelling. Hij volgde een schrijfcursus Gronings en schrijft sindsdien verhalen die gepubliceerd werden in Krödde en nog steeds gepubliceerd worden in Toal en Taiken. Hij gaat een verhaal voorlezen. Ook is hij betrokken bij het Drentse Huus van de Taol. Twee gasten dus die genoeg te vertellen hebben.

Controleer ook

De Kösters en Jos Rietveld te gast 24 oktober 2018

Woensdag 24 oktober a.s. zijn bij Plat op één te gast de Kösters en Jos …

error: Content is protected !!